Hopp til hovedinnhold

Internet Explorer har offisielt gått av med pensjon

Internet Explorer popup for Saltdalshytta

Leser du dette, er det kanskje fordi du bruker Internet Explorer. Her er hvorfor du bør slutte med akkurat det.

For noen år tilbake var Internet Explorer både en populær og rask nettleser. Tidvis fikk den kanskje ufortjent mye pepper. Nå er den hverken populær, rask eller sikker – og alt pepperet er fullt fortjent. Det er på tide å legge IE i skuffen for godt.

– På alle nye løsninger har vi laget en popup for IE-brukere som gjør det enkelt å bytte til mer moderne browsere. Og vi ser i flere prosjekter at popupen funker. Folk flytter seg faktisk over på nye browsere, og det vinner alle på, sier Aj, utvikler her i Increo.

– Usikkert

Kanskje havnet du her i denne artikkelen nettopp gjennom en slik popup. Da skal du vite at vi bare vil ditt eget beste.

– Selv Microsoft har skrinlagt den støvete nettleseren nå. Det betyr også at den i større og større grad utgjør en sikkerhetsrisiko. Du får ikke bare en dårligere brukeropplevelse på nye nettsider, det er rett og slett ikke trygt, forklarer Aj. 

Vil du surfe raskere, bedre og sikrere? Last ned Chrome eller Firefox med et klikk!

Et effektivt, lite dytt

Er du en tilbyder av digitale tjenester, kan det selvsagt føles feil å «ekskludere» deler av din egen kundegruppe. Men å fremdeles legge til rette for bruk av Internet Explorer, er å gjøre folk en bjørnetjeneste. En bjørnetjeneste du i tillegg betaler for.

– Ingen har lyst til å lukke døren for noen av kundene sine, selv om Internet Explorer-brukerne kanskje bare utgjør 3 prosent av dem. Men vi merket at utvikling av IE-støtte alene kunne ta mellom 10 og 30 prosent av all tiden i noen prosjekter. Er det da verdt det?

Aj mener at popupen er en enklere måte å gjøre det på. Det handler bare om å gi folk et lite dytt i riktig retning.

– Hvis du vil beholde kundene dine, bør du tross alt gjøre det du kan for å beskytte dem. Det koster 0 kroner å nudge brukerne dine over på en bedre og sikrere browser, hvor de også får en bedre opplevelse av løsningen din. Da får du brukt mer av budsjettet ditt til faktisk utvikling, nye funksjoner og annet snadder som gir verdi til brukerne dine.