Hva er DESIGN SPRINT og hvordan gjennomføre en?

En designsprint hos Increo er en 4-dagers prosess med konsentrert samarbeid for å skape nye produkter og tjenester, eller å forbedre det som allerede eksisterer.

Gaute Bjerke-Busch
Rådgivning, Fasilitering

Målet med sprinten er å drive innovasjon og utvikling med lavest mulig risiko, uten å kaste bort tid og ressurser. Ingen endeløse diskusjoner, men alle deltakerne får en like tydelig stemme i prosessen.

Design sprint til hva?

Prosessen er fin å bruke når dere skal utvikle:

  • produkter
  • digitale og fysiske tjenester
  • nettsider og apper
  • identiteter
  • markedsstrategier
  • innhold
  • merkevarer

Det å bruke design sprint som arbeidsmetode kan potensielt spare bedriften for hundretusener i utviklingskostnader og hundrevis av arbeidstimer. Det er grunnen til at verdens største utviklingsavdeling, LEGO, har etablert design sprint som deres kjerneprosess når de skal utvikle nye produkter. Google, AirBnb, Sparebank1 SMN og til og med NAV er eksempler på virksomheter som har løst komplekse problemstillinger med design sprint.

Så hvordan komme i gang?

1. Ta et kurs

Dersom du ikke har tid eller god erfaring med å ta lærdom fra en bok kan du bestille et to-dagers intensivt kurs hos Peil, der du får innføring i den raffinerte versjonen av Design sprint 2.0, utviklet av AJ&Smart og Jake Knapp. Med på kjøpet får du alt du trenger for å komme i gang. Vi holder både åpne kurs – og bedriftsinterne kurs. Ta kontakt med oss for flere detaljer.

2. Bestill design sprint med oss

Det aller enkleste er å la oss ta hele fasiliteringen av design sprinten. Vi hjelper deg i forberedelsene, setter sammen et optimalt team og du får tilgang til alle våre ressurser gjennom hele prosessen. Våre fasilitatorer er blant landets mest erfarne på området og vi har finpusset alle deler av prosessen ned til den minste detalj for at våre kunder skal få mest mulig ut av prosjektene sine.

Kontakt oss for en uforpliktende prat om design sprint.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Profilbilde av Sebastian Krohn
SEBASTIAN KROHN
Byråleder Oslo, Rådgivning
Du kan også fylle ut skjemaet under så vil vi svare deg på telefon eller e-post.

Se også: