Kurs i designsprint for team

Bruk to dager på å trene et helt team til proffnivå i designsprint!

Veil. pris kr. 50 000,- (for inntil 10 pers)

Bestill kurs for teamet ditt

Se for deg å starte mandag morgen sammen med teamet og utforske en idé til å skape noe nytt eller forbedre et produkt eller tjeneste. Fredag samme uke er idéen ferdig bygget og testet på ekte kunder.

Designsprint ble utviklet for akkurat det formålet; et verktøy som gjør et team i stand til å skape resultater sammen på svært kort tid.

“Vi har designsprintet digitale produkter, navigeringssystem, fagsystemer, musikkfestivaler, tjenestedesign, villmarksprogram og markedskampanjer.”
Seks personer sitter rundt et arbeidsbord og lytter på en fasilitator
Increo har lang erfaring med kurs og workshop'er. Våre lokaler er skreddersydd for disse aktivitetene og gir gode forutsetninger for intense og lærerike økter. FOTO: Milena Kozlowska

Dette kurset er for arbeidsgrupper på inntil 10 personer som vil bruke designsprint som arbeidsmetodikk på sin arbeidsplass.

Hvis du allerede vet masse om designsprint og bare vil komme i gang, kan du komme i direkte kontakt med oss her.

Eller dersom du vil vite mer er det bare å fortsette å scrolle nedover

Hva er designsprint?

Designsprint er ofte omtalt som Google Design Sprint, fordi de tre forfatterne av boken som beskriver prosessen jobbet i Google Ventures og fordi prosessen brukes aktivt av Google hver eneste dag.

I korte trekk er designsprinten en prosess for et team på ca 8 personer som jobber intensivt sammen i 4-5 dager for å skape en håndfast modell eller prototype av et produkt eller tjeneste - som kan testes på ekte kunder eller brukere. Formålet med testen er å finne ut om det teamet har laget er noe som kundene forstår og både kan eller vil kjøpe/bruke.

Grunnen til at flere av verdens mest suksessrike selskap bruker metoden verden over er at den er svært effektiv og hjelper med å lage bedre produkter eller tjenester - raskere. Det finnes også mange eksempler der prosjekter har spart mange millioner på utviklingskostnader fordi de startet med designsprint.

Å fasilitere en designsprint sjekker av på nesten alle punktene i den kjente undersøkelsen "Future of jobs" som beskriver hvilke egenskaper som vil være mest verdifull og etterspurt i framtidens arbeidsmarked. Å mestre fasilitering av designsprint vil for mange være en viktig investering i egen karriere.

Vis merVis mindre
Kursholder

Gaute Bjerke-Busch

Gaute jobber som prosessleder i Increo og har hatt design thinking som utgangspunkt for innovasjon, strategi og vekstprosesser for våre kunder i en årrekke. Han fasiliterer omlag 50 workshops i året med fokus på produktutvikling, kommersialisering, strategisk vekst.

I kurset trener han ditt team i praktiske oppgaver gjennom to dager for å gjøre hver enkelt trygg i rollen som fasilitator - og gir en grundig innføring i metodikken med eksempler fra et mangfold av reelle caser vi har jobbet med.

Bestill kursholder
Portrett av Gaute Bjerke-Busch
Illustrasjon av mann som styrter med rakett, mann flyr på lyspære, to personer bygger rakett i minatyr og tre personer flyr sittende på en rakettprototype.

Kurset består av 4 tema

 1. Problemdefinisjon
  Lær hvordan du identifiserer kjernen i problemet og formulerer en klar utfordring for designsprinten.
 2. Ideutvikling
  Utforsk ulike teknikker for å generere innovative ider og finne løsninger som virkelig fungerer.
 3. Prototyping
  Lær prinsippene om hvordan du raskt og effektivt lager prototyper for å visualisere løsningene dine og få verdifulle tilbakemeldinger.
 4. Teamarbeid og kommunikasjon
  Du lærer hvordan du skal presentere øvelsene, holde tiden, inspirere teamet og sørge for at sprinten holder stø kurs over 4 dager.

Digital ressurs

Etter kurset får du også tilgang på vår digitale ressurshub. Her finner du nyttige videoer, lenker til eksterne ressurser i tillegg til nedlastbare ressurser.

Videoene går i dybden på tema som kurset ikke rekker over i løpet av de to dagene. Her får du også tilgang til alt av skjema, presentasjoner og sjekklister som vi selv bruker i vårt arbeid.

Bestill kurs for teamet ditt
Logo Hå kommuneLogo MechmanLogo HAUSLogo Tryg forsikringLogo NTNULogo ArtsdatabankenLogo BUTLER

Hvem passer kurset for?

Hvis du er leder for et team vil kurset både gi deg et verktøy som du aktivt kan bruke til å skape framdrift og resultater med arbeidsgruppa. Og kanskje det viktigste; et miljø der det blir enklere å ta gode beslutninger.

Teamet vil også få en god praktisk innføring i metodikken. På den måten vil det oppleves trygt og kjent når dere på alvor skal jobbe med designsprinter i tiden etterpå.

Vårt mål er at det skal være så enkelt som mulig å innføre arbeidsmetodikken i arbeidsgruppa. Det viktigste er å bygge erfaring så tidlig som mulig, derfor tilbyr vi også støtte og coaching i etterkant av kurset.

Hva kan designsprint brukes til?

Designsprint er perfekt for å skape nye produkter eller tjenester, forbedre eksisterende tjenester, eller strukturere og forbedre arbeidsprosesser eller kundereiser. Graden av kompleksitet på problemet er nesten uuttømmelig, men hvis problemstillingen er for enkel kan det fort bli å skyte spurv med kanoner.

Gaute pleier å spøke med at han brukte designsprint for å ikke miste kontrollen når han arrangerte sin egen bryllupsfest. Litt sant er det også!

Med andre ord kan prosessen brukes til det meste. Her på Increo har vi designsprintet digitale produkter, navigeringssystem, fagsystemer, musikkfestivaler, tjenestedesign, villmarksprogram og markedskampanjer.

Bestill kursholder

Interessert i å høre mer?

Portrett av Gaute Bjerke-Busch
Gaute Bjerke-Busch
Design, Rådgivning