Våre nyeste tilskudd i Increo: – her kan jeg virkelig utfordre meg!

Det er spiss kamp om utviklertalentene for tiden, så når to av dem velger Increo, blir vi naturligvis litt stolte. Bli kjent med våre nyeste tilskudd, Milena Kozlowska og Omar Omrani, og sjekk hvorfor de valgte akkurat Increo!

Kim Levi Paulsen
CTO, Rådgivning

Fra bryllupsfotograf til frontend-utvikler

Hvor mange har gått karriereveien fra bryllupsfotograf til frontend-utvikler? I alle fall én, skulle det vise seg. Milena «Mila» Kozlowska oppdaget kjærligheten for koding ved en ren tilfeldighet.

– Som fotograf er du avhengig av en fin nettside og et bra galleri. Jeg liker å lage ting selv, så da måtte jeg bare lære meg hvordan dette fungerte. Ganske raskt innså jeg at, hei, dette var jo mer interessant enn fotografi.

Portrett av Milena, utvikler i Increo

Milena oppdaget koding ved ren tilfeldighet – og det viste seg raskt å være mer interessant enn hennes egentlige jobb.

Frihet og variasjon

Dermed startet et årelangt dypdykk i alt fra JavaScript til React. Men for Mila holdt det ikke å bare være selvlært. Selv om hun allerede hadde en master i filologi i ryggsekken, kastet hun seg på et studie i datateknikk. Og når du først har en imponerende arbeidskapasitet: Hvorfor ikke jobbe ved siden av?

– Jeg så at Increo søkte etter en profil som min, så jeg sendte i vei en søknad. Det virket som en mangfoldig arbeidsplass som passet meg godt. Det skulle vise seg at følelsen av match var gjensidig, og det endte med en fulltidsansettelse.

Nå blir det studier ved siden av jobb og eksamen i helgene. Målet hennes på sikt er å bli like dreven på backend som frontend.

– Noe av det som tiltrakk meg med jobben var den store friheten og variasjonen. Jeg har jo mest erfaring med frontend, men her kan jeg jobbe med backend også hvis jeg vil. Det gleder jeg meg til!

– Ble frelst

En uke ut i ansettelsen har Mila allerede rukket å bli husvarm i Increos lokaler. Og førsteinntrykket?

- Folk er så trivelige! Det er bare smil og hjelpsomhet. Og så har jeg fått kikket under panseret på noen av prosjektene, og nivået på koden er helt enorm. Det er rett og slett veldig imponerende. En stor bonus er det også at de har et verdigrunnlag som rimer med mitt, og de tar ikke på seg hva som helst av prosjekter.
Milena Kozlowska, nyansatt utvikler i Increo

Samtidig med Milena startet Omar Omrani (28) i en deltidsstilling. Også han hadde en kreativ og litt annerledes bakgrunn.

– Mitt fag var egentlig musikk-business, og jeg jobbet i plateselskap i 3 år før jeg lærte meg å kode. Da jeg først skjønte hva det egentlig dreide seg om, ble jeg frelst. Det var dette jeg egentlig ville jobbe med, forteller han.

Bred kompetanse under samme tak

Deretter sa han opp jobben og begynte å studere frontend-utvikling. Ettersom han allerede hadde lært seg mye selv, fikk han raskt jobb som mentor for de andre i klassen.

– Jeg hadde jo visst en stund at det var dette jeg ville, så jeg var nok over snittet dedikert og interessert. Det var også grunnen til at jeg begynte å se etter deltidsjobber. Det finnes ikke noe bedre måte å lære på enn det, forteller han.

Portrett av Omar, utvikler i Increo
Omar kombinerer studier med deltidsjobb, slik at han kan ta teorien ut i praksis, og lære fra virkelige prosjekter.

I jobbjakten stakk Increo seg ut umiddelbart: Først og fremst var det den store variasjonen i fagkompetanse som appellerte til Omar.

– Jeg så at dette var en gruppe med masse ulike folk som kunne mye forskjellig. Det er alt fra design og utvikling til SEO under samme tak. Alt dette interesserer meg, så her var det åpenbart mye å lære, sier han.

Omfattende prosjekter

Og nettopp utviklingsmulighetene var den viktigste grunnen til at han gikk for Increo. For Omar hadde selvfølgelig flere tilbud for hånden.

– Det aller viktigste for meg er å bli bedre, og da trenger du utfordringer. Så vidt jeg kunne se, jobbet Increo med store og omfattende prosjekter, og det var avgjørende for at jeg valgte dem, sier han og legger til:

Og jeg hadde rett. Jeg har kikket på koden, strukturen og hele pakka, og dette er skikkelig spennende. Her kan jeg virkelig få utvikle meg.

Nå er målet å wrappe opp studiene, samtidig som han fortsetter å dyrke sin egen spisskompetanse.

– Jeg skal lære mer, ta på meg flere oppgaver og bli virkelig dyktig på frontend. Jeg skal gjøre det til min greie.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017
Sebastian Krohn
Sebastian Krohn
Byråleder, Rådgivning
Oslo
sebastian@increo.no
/
988 00 306

Se også:

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev