Kort om webapplikasjoner

I den digitale verden finnes det et mylder av uttrykk og aktuelle tema, men hva innebærer de egentlig? La oss se litt nærmere på webapplikasjoner, og hvordan de kan hjelpe deg til en mer effektiv arbeidshverdag.

Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning

Hva er en webapplikasjon?

En webapplikasjon er en dynamisk nettside, som gir en form for merverdi til brukeren. Forskjellen mellom en webapplikasjon og en tradisjonell nettside er at du kan gi en webapplikasjon data, som den vil reagere på.

Hva kan en webapplikasjon brukes til?

Webapplikasjoner kan brukes som alt fra nytteverktøy til tidsfordriv. De som kvalifiseres som nytteverktøy retter seg gjerne mot bedrifter, og har som formål å forenkle arbeidsoppgaver og skape arbeidsflyt. Disse bidrar til å optimalisere driften ved å overta enkelte manuelle arbeidsoppgaver, slik at medarbeiderne kan bruke tiden sin mer effektivt. For eksempel kan en webapplikasjon hjelpe deg å generere og sende ut fakturaer med et par tastetrykk, basert på et gitt datagrunnlag, så du slipper å fylle inn alt og sende ut manuelt. Eksempler på slike nytteverktøy er Zendesk og Azure, mens Facebook og Twitter er eksempler på en annen type webapplikasjoner.

Hvilke fordeler har en webapplikasjon?

I tillegg til å kunne være et støtteverktøy som forenkler arbeidshverdagen i en bedrift, finnes det flere fordeler med webapplikasjoner. Forskjellene mellom webapplikasjoner og tradisjonelle applikasjoner er i dag svært små. Du kan stort sett gjøre det samme i en nettleser som via et program du laster ned og installerer på pc eller mobil.

En stor fordel er at du har tilgang til en webapplikasjon uansett hvilken plattform du benytter, og hvor i verden du befinner deg. Der en tradisjonell app lastes ned til én plattform, kan webapplikasjoner benyttes på tvers av pc, mac, nettbrett, linux og mobil.

I tillegg beveger vi oss nå mot det som kalles Progressive web applications, som lar deg definere et applikasjonslag som kan gi delvis til full offline-funksjonalitet. Det vil si at du kan benytte hele eller deler av appen uten å være koblet til internett.

Trenger din bedrift en app? Les mer om apputvikling her!

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om utvikling av webapplikasjoner eller andre tjenester.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017
Sebastian Krohn
Sebastian Krohn
Byråleder, Rådgivning
Oslo
sebastian@increo.no
/
988 00 306

Se også:

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev