Mangfold i ord og design – slik hjalp vi Skeiv Ungdom

I Increo liker vi å bli utfordret. Som regel handler det om en eller annen teknisk utfordring – noe komplekst vi må bygge eller fikse. Men denne gangen var det litt annerledes. Sjekk vårt utrolig kule arbeid for Skeiv Ungdom!

Camilla Tveit
Prosjektledelse, Rådgivning

Informasjonsformidling med ny nettside

Skeiv Ungdom jobber for alle menneskers frihet til å være seg selv – uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksualitet. En del av informasjonsarbeidet deres handler om sex, noe mange unge naturligvis er nysgjerrige på. Men skal du nå en primærmålgruppe mellom 16–26 i dag, holder det ikke med en brosjyre.

Oppdraget

Oppdraget vi var så heldige å få, var derfor å skape en kunnskapsportal. En portal som unge enkelt kunne scrolle seg gjennom, og hvor de kunne finne balansert informasjon presentert på en fin måte. I motsetning PDF-versjonen av brosjyren skulle denne siden oppleves interaktiv og tilgjengelig.

Utfordringene

For oss har det vært en herlig, lærerik reise å jobbe med dette prosjektet. Allerede i innsiktsfasen, hvor vi gjennomførte en workshop med en referansegruppe av frivillige, ble vi utfordret på egne tankesett. Det liker vi. En viktig lærdom vi tok med oss inn i vårt arbeid, var målet om å mangfoldiggjøre sex og å utvide selve sexbegrepet.

Det bød på noen utfordringer. Rent teknisk, altså. SEO-messig, for eksempel: Hvordan kan vi bli synlige når vi ikke ønsker å bruke de begrepene folk flest fremdeles søker på? Hvordan kan vi være spisset, men samtidig ikke for konkret? Vi skjønte raskt at dette prosjektet krevde større bevissthet om norsk språk enn om programmeringsspråk.

«Er det lov å si?»

Og det var dette vi jobbet mest med. Å skape gode innganger som folk ville klikke på – uten at det plasserte noen i bås. Informasjon som inkluderte, uten at det dermed også udefinerte. Det krevde jevnlige avsjekker med de flinke folka i Skeiv Ungdom, som alltid hadde reflekterte svar på hva som var greit å si.

SEO-nøtten løste vi ved å legge inn en egen FAQ-block hvor spørsmålene har mer typiske formuleringer som ungdom selv benytter. Ganske smart – og ganske effektivt.

More to come

Portalen har et ungt og sprekt design, med mange illustrasjoner og en rik fargepalett. Tanken var at designet, på samme måte som innholdet, skulle speile et mangfold. Illustrasjonene – og plasseringen av dem – er nøye gjennomtenkt. De viser hverken kjønn eller hudfarge, og tar hensyn til at også funksjonsnedsatte skal føle seg sett og inkludert.

Vi laget også en ganske kul hotspots-funksjon for erogene soner, og dette er bare starten på interaktiviteten. Siden kunden ønsker å alltid videreutvikle siden med nytt innhold, lagde vi portalen i WordPress med Gutenberg-blokker. Det gir fleksibilitet både i dag og for fremtiden, og Skeiv Ungdom har en ambisjon om å kunne tilby ny funksjonalitet i tiden som kommer.

Increo er stolte over å ha kunnet bidra i arbeidet med et så viktig budskap – og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Skeiv Ungdom! 🏳️‍🌈

Sjekk ut den nye kunnskapsportalen her!

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017
Sebastian Krohn
Sebastian Krohn
Byråleder, Rådgivning
Oslo
sebastian@increo.no
/
988 00 306

Se også:

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev