Teppet opp for trondelag-teater.no

Trøndelag Teater er et institusjonsteater i Trondheim, og Norges største landsdelsteater. Vi er skikkelig stolte av å jobbe med teatret, som vi har samarbeidet med siden 2010. I 2018 lanserte vi en ny og moderne versjon av trondelag-teater.no

Inga Kråkmo
Leder design og rådgivning

Hensikten

Hensikten med prosjektet var flere. Med en oppdatert publiseringsløsning, var det størst behov for å fornye frontend og det visuelle designet. Nettstedet bar preg av å være designet i en annen tid, både med tanke på oppløsning og størrelsen ting var designet i, da skjermene på denne tiden hadde lavere oppløsning. I tillegg var det et ønske at teatret skulle bli bedre på universell utforming. Vi ønsket også et nettsted som var enklere i bruk, med intuitiv navigasjon og tydelige “call to action”-knapper, som oppfordret brukerne til handling. Enten det var å lese mer om forestillingene, kjøpe billetter, lære mer om skuespillerne eller følge teatret i sosiale medier. Til sist ønsket vi å gjøre teatret mer visuelt og bedre tilpasset for de enhetene du kan besøke teatret på.

En iterativ prosess

Vi utviklet det nye designet gjennom en iterativ prosess, hvor vi jobbet tett med kunden. Vår designer satte opp en prototype i designverktøyet Invision. Deretter ble designet, gjennom flere arbeidsmøter med mennesker i ulike roller på teateret tilstede, justert og optimalisert fortløpende. Underveis testet vi ulike konsepter, før vi landet den endelige løsningen.

Skjermdumper av ulike sider på tso.no

Ny teknologi for frontend

Tidlig i prosjektet besluttet vi å ta i bruk relativt ny teknologi for frontend/grensesnitt; React.js. Dette er et moderne JavaScript-bibliotek, perfekt for å bygge dynamiske brukergrensesnitt. Et frontend utviklet med React er “løsrevet” fra backend, hvor innholdet i løsningen tilgjengeliggjøres via et API. En av fordelen med et react-frontend er at det er komponentbasert, noe som gjør at du kan gjenbruke ulike visninger, for eksempel visningen av teaterprogrammet, som benyttes flere steder i løsningen. Dette åpner for en effektiv og smidig utviklingsprosess.

Integrasjon med billettsalgsløsning

For en bedre brukeropplevelse valgte vi også å utvikle en tettere integrasjon med teaterets billettløsning fra Ticketmaster. Vi ønsket at brukerne skulle finne alt av informasjon om forestillinger og billetter på teatrets eget nettsted, slik at kun selve billettkjøpet gjøres hos Ticketmaster.

Resultatet

Trondelag-teater.no er en av teatrets viktigste kanaler ut mot publikum, og er nå blitt en moderne plattform for informasjon, presentasjon og salg av billetter.

Vi har levert:

  • Rådgivning
  • Informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign
  • Visuelt design og prototype
  • Implementering (React) og teknisk utvikling
  • Integrasjon med Ticketmaster
  • Testing og kvalitetssikring
  • Løpende drift og vedlikehold
  • Skreddersydd løsning med WordPress
  • SEO
  • Betalt annonsering

Besøk nettsiden: trondelag-teater.no

Har du en idé eller prosjekt du ønsker å realisere? Kontakt oss for en uforpliktende prat!

No items found.
No items found.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017
Sebastian Krohn
Sebastian Krohn
Byråleder, Rådgivning
Oslo
sebastian@increo.no
/
988 00 306

Se også:

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev