Helle Moen ny styreleder i Increo

Med Helle Moen som ny styreleder og en sterk tilstedeværelse i både Trondheim og Oslo, er design- og teknologibyrået Increo klar for å befeste sin posisjon som en av de fremste aktørene i bransjen.

Hallgrim Bjørvik
Gründer og styremedlem

Helle Moen tar over som styreleder for Hallgrim Bjørvik, som grunnla design- og teknologibyrået Increo i Trondheim for over 27 år siden. Bjørvik blir styremedlem etter skiftet.

– Jeg er opptatt av mangfold, der styremedlemmene utfyller hverandre og jobber tett sammen. Det tar litt tid å bygge et slikt styre, men Increo har allerede en god kjønnsbalanse og styremedlemmer med ulik erfaringsbakgrunn, sier Helle Moen, ny styreleder i Increo.

– Hvorfor takket du ja til jobben?

– Jeg hadde gleden av å bli kjent med Hallgrim over en periode på noen måneder, og ble svært inspirert av hans tanker og planer for hvor han ønsker å ta selskapet. De ønsker blant annet å jobbe mer strategisk, og på det feltet har jeg mye å bidra med, sier Moen.

Strategi, design og innovasjon

Moen er utdannet sivilingeniør innen marinteknologi fra NTNU. Hun har også en master innen økonomi og teknologiledelse fra NTNU og Singapore. Yrkeskarrieren hennes handler mye om innovasjon og forretningsutvikling.

Fra 1994 til 2008 jobbet hun i MARINTEK, først som forskningsingeniør og deretter i ledergruppen med ansvar for selskapets internasjonale satsningsområder. Her fikk hun verdifull erfaring med å støtte opp om nyskaping og utvikling av ulike virksomheter.

I 2008 tok Moen steget videre til det statlige investeringsselskapet Investinor, med ansvar for å investere risikokapital i lovende bedrifter innen cleantech og fornybar sektor. Hun har også ledet Innovasjon Norges kontor i Brasil og vært regiondirektør i design- og teknologibedriften EGGS, og vært med på å starte flere teknologiselskap både som ansatt, gründer og investor. I dag er hun rådgiver i eget selskap.

– Fellesnevneren er at jeg har fått lov til å samarbeide med kreative og visjonære folk. Det tenner noe i meg, sier Moen, som også er styreleder i Kongsberg Innovasjon og i kvinnehelseselskapet Induvita og styremedlem i en rekke andre virksomheter.

Innovasjonsbyen Trondheim

Moen ser et stort potensial i Trondheim som en ledende innovasjonsby.

– I dag er jeg er ikke sikker på om det er så mange flere selskaper som driver med designdrevet innovasjon i Trondheim sammenlignet med andre steder. Men Trondheim er allerede teknologihovedstaden som burde kunne bli en ledende innovasjonsby, sier hun og peker på tilgangen til kunnskapsmiljøene ved NTNU, Sintef og St. Olavs.

– Vi har sterke fagmiljøer. Trondheim har klart å tiltrekke seg mange internasjonale fagfolk. Det er en styrke som man burde kunne utnytte enda bedre i fremtiden, sier hun og legger til:

– Jeg er opptatt av mangfold og inkludering. Hvis man for eksempel skal lykkes med design og innovasjon, er vi helt avhengig av å ha folk med ulik bakgrunn og ulikt syn på brukeres behov.

Flere tungvektere

Increo fikk en annen tungvekter inn i styret i 2022. Birgitte Feginn Angelil har over 25 års erfaring fra bransjen. Hun var administrerende direktør i Creuna, før selskapet ble solgt til Knowit.

– Hennes kompetanse og erfaring kommer til å bli svært verdifull for oss. Hun har bevist gang på gang at hun kan skape vekst. Sammen skal vi hjelpe Increo å ta det neste steget, sier Moen.

Increo har i overkant av 30 medarbeidere og omsatte for nærmere 42,5 millioner kroner i 2023. Selskapet har opplevd en solid vekst de siste årene. Moen ser frem til å legge planer om ytterlige vekst fremover, sammen styret og daglig leder.

– Et bærekraftig teknologibyrå må ha et solid team av spesialister og må kunne presentere klare verdiforslag som treffer på et strategisk nivå hos kundene.

Vekst internasjonalt

Moen tror Increo står foran en svært spennende tid, også internasjonalt.

– Det blir et naturlig neste steg å ta for Increo med teknologiløsningene og ekspertisen som tilbys i markedet, sier Moen.

Gründer Hallgrim Bjørvik er tydelig på at Moen er den rette personen for å ta over som styreleder.

– Moens brede erfaring innen innovasjon og fra design- og konsulentbransjen, kombinert med hennes strategiske blikk og evne til å tiltrekke seg de rette menneskene, gjør henne tilden perfekte personen for å lede Increos styre.

– Kunder som vil ha utviklet verdensledende digitale løsninger, skal komme til oss. Da må de ha muligheten til å sparre med de flinkeste folkene.

No items found.
No items found.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017
Sebastian Krohn
Sebastian Krohn
Byråleder, Rådgivning
Oslo
sebastian@increo.no
/
988 00 306

Se også:

No items found.

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev