Hopp til hovedinnhold

Hva er DESIGN SPRINT og hvordan gjennomføre en?

En designsprint hos Increo er en 4-dagers prosess med konsentrert samarbeid for å skape nye produkter og tjenester, eller å forbedre det som allerede eksisterer.

Målet med sprinten er å drive innovasjon og utvikling med lavest mulig risiko, uten å kaste bort tid og ressurser. Ingen endeløse diskusjoner, men alle deltakerne får en like tydelig stemme i prosessen.

Designsprint til hva?

Prosessen er fin å bruke når dere skal utvikle:

  • produkter
  • digitale og fysiske tjenester
  • nettsider og apper
  • identiteter
  • markedsstrategier
  • innhold
  • merkevarer

Designsprint er en metode som på kort tid leder til validering av en idé – enten det er et nytt produkt, tjeneste eller strategi. Alle beslutningstakere er med på prosessen, noe som gjør det til en super metode for å få med seg alle på laget når man skal løse en stor utfordring.

Vårt prosessrom står klart til deg!

Det å bruke designsprint som arbeidsmetode kan potensielt spare bedriften for hundretusener i utviklingskostnader og hundrevis av arbeidstimer. Det er grunnen til at verdens største utviklingsavdeling, LEGO, har etablert designsprint som deres kjerneprosess når de skal utvikle nye produkter. Google, AirBnb, Sparebank1 SMN og til og med NAV er eksempler på virksomheter som har løst komplekse problemstillinger med designsprint.

Så hvordan komme i gang?

1. Ta et kurs

Dersom du ikke har tid eller god erfaring med å ta lærdom fra en bok kan du bestille et to-dagers intensivt kurs hos Peil, der du får innføring i den raffinerte versjonen av Designsprint 2.0, utviklet av AJ&Smart og Jake Knapp. Med på kjøpet får du alt du trenger for å komme i gang. Vi holder både åpne kurs – og bedriftsinterne kurs. Ta kontakt med oss for mer juicy detaljer.

2. Bestill designsprint med oss

Det aller enkleste er å la oss ta hele fasiliteringen av designsprinten. Vi hjelper deg i forberedelsene, setter sammen et optimalt team og du får tilgang til alle våre ressurser gjennom hele prosessen. Våre fasilitatorer er blant landets mest erfarne på området og vi har finpusset alle deler av prosessen ned til den minste detalj for at våre kunder skal få mest mulig ut av prosjektene sine.

Kontakt oss for en uforpliktende prat om designsprint.