T-rank

Optimalisering av globalt analyseverktøy gjennom Design Sprint

Systemet Global Shareholder Network Analysis, fra T-rank brukes i dag av våre aller største banker og finansinstitusjoner - på verdensbasis. Kunne vi forbedre et verdensledende verktøy på fire dager?

Før og etter bilde av T-rank sitt panel

T-rank er et norsk teknologi og analyseselskap. De har utviklet et system som hjelper deg med å forstå komplekse eierskapssituasjoner i selskaper. Det beregner eierskap og stemmerett indirekte for alle selskapsstrukturer og lager kart som viser eiere og tilknyttede selskaper. 

Som en integrert del av dataplattformen til analyseselskapet Moody´s blir T-rank daglig brukt av tusenvis av brukere over hele verden. Men slik de ser det, er det ingen grunn til å hvile på laurbærene. Den som ikke fortsetter å utvikle seg, blir tatt igjen. 

Så da T-rank oppsøkte Increo, var det med et vagt, men viktig spørsmål: Hvordan kan vi bli enda bedre?

På tide å sprinte

Her gjaldt det å begynne med noen quick wins, og til det formålet finnes ikke bedre verktøy enn en designsprint. Akkurat slik T-rank avdekker maktstrukturer og risiko, gjør designsprinten det samme for forbedringspunkter. 

Som alltid startet vi med noen brukerintervjuer. Er det noen åpenbare mangler her? Intervjuene gav oss uvurderlig info i forkant av sprinten: Mange brukere etterspurte funksjonalitet som tjenesten allerede hadde. Noen lurte på hvorfor enkelte typer informasjon var utilgjengelig. Andre gikk seg vill i kronglete menystrukturer.

Skjermbilde av tavle med post-it lapper på fra Design Sprint

Modernisert UI

For UX-nerder som oss er slike funn gull verdt. Dette er humper i veien som lar seg glatte ut gjennom en mer intuitiv brukerreise. Og sammen med T-rank skapte vi nettopp det. 

Etter to lange dager hadde vi tatt fra hverandre hele løsningen og satt den sammen igjen. Resultatet ble en svært kompleks prototype som allikevel hadde en enkel og moderne interface.

Universet vi hadde skapt, var langt mer visuelt enn det opprinnelige. Lesbarheten var økt, de «skjulte» funksjonene løftet frem, og vi hadde brukt hele verktøykassen vår på å lage et lettfattelig dashbord. Nedtrekksmenyer var erstattet med sidebars, og hjelpetekster gav nå nødvendige forklaringer (som på hvorfor noe er utilgjengelig).

‍Ferdigskrevet kode

Brukertesten to dager senere viste at vi var på rett spor, og tilbakemeldingene var at dette var en betydelig forbedring. Nå gjaldt det bare å finne en samarbeidsform som la til rette for kontinuerlige finjusteringer – uten at det beslagla for mye av T-ranks verdifulle tid.

Løsningen ble en vri hvor vi i Increo hjalp kunden med å skrive selve frontend-koden. Vi onboardet en utvikler som gjennom en felles Slack-kanal holdt tett dialog med utviklerne i T-rank. På den måten kunne de i ro og mak implementere forbedringene i verktøyet – med fiks ferdig kode.

Har du en løsning du ønsker å gjøre mer brukervennlig? Hør med Sebastian om en designsprint kan passe!

Skjermbilde av prototypen av panelet til T-rank

Hva kan vi hjelpe deg med?

Merethe Honne
Merethe Honne
Rådgiver
Oslo
merethe@increo.no
/
928 87 311
Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017