Hopp til hovedinnhold

Det lønner seg å satse i nedgangstider

Hallgrim Bjørvik, gründer i Increo

Gjennom 26 år med å lede Increo, har jeg navigert gjennom flere økonomiske kriser og nedgangstider. En fellesnevner i disse periodene er klar: Det er i disse tider du virkelig bør satse!

Nedgangstider kan være en unik mulighet til å investere i tiltak som gir langsiktig vekst. Som grunnlegger av et teknologi- og designbyrå, har jeg gang på gang sett at det lønner seg å fokusere på innovasjon, utvikle tekniske løsninger som øker attraktiviteten, og forbedre kundenes brukeropplevelse.

Increo har tatt sjansen under alle kjente kriser, og hver eneste gang har vi kommet ut sterkere på den andre siden. Når vi har stått overfor utfordringer vi selv har skapt gjennom feil beslutninger, har det vært vanskeligere å finne selvtilliten til å satse. Men når vi står overfor eksterne faktorer som svingninger i konjunkturer, har det alltid vært et lett valg å investere. Mitt råd er enkelt: Gi gass! Og fokuser spesielt på tiltak som styrker markedsposisjonen din.

Increo gründer Hallgrim Bjørvik og tidligere daglig leder i Imbera, Sebastian Krohn
I 2020 slo Increo seg sammen med Imbera for å styrke vår posisjon i Oslo. F.v. gründer Hallgrim Bjørvik og tidligere daglig leder i Imbera, Sebastian Krohn.

Da dotcom-krisen herjet og situasjonen virket dyster, valgte vi å satse stort på innovasjon i den teknologiske løsningen for å selge domenenavn. Dette førte til en økning i omsetningen med 360% fra 2000 til 2001, og skapte også en inntektskilde i form av årlige inntekter som vi fortsatt har i dag.

Under finanskrisen i 2008 kom vi ut med 40% høyere omsetning, etter å ha satset massivt på markedsføring.

Og i 2020, da COVID-19-pandemien raste, fikk vi muligheten til å fullføre forhandlinger som hadde pågått i lengre tid om å kjøpe Imbera. Dette satte oss i stand til å etablere oss på en sterkere måte i Oslo enn tidligere. 

Kriser kommer og går, men mulighetene for vekst og suksess er alltid til stede. «Husk, det lønner seg å satse i nedgangstider!»