Gå til innholdet
Lukk

Be om gratis og uforpliktende møte

Vi hjelper deg med å planlegge ditt webprosjekt!
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.Open the time view popup.
Lukk
Meld deg på nyhetsbrev fra InCreo! Vi sender deg gode tips og råd, eksklusive kurs og seminartilbud, og annen informasjon som hjelper deg med å lykkes på nett! Det kommer ut omtrent en gang i måneden, og inneholder alltid dagsaktuelle temaer.
Toril Aspaas
Toril Aspaas
Digital rådgiver
Prosjektleder
toril@increo.no
Tlf: 92087158


Nye nettsider for skoleprosjektet Newton

newton-big
Å lage en nettside for mange målgrupper kan være krevende. Vi i InCreo har jobbet ekstra for å finne de beste løsningene når vi nå lanserer nye nettsider for newton.no.
Den ideelle stiftelsen FIRST Scandinavia har siden 2003 utviklet Newton-konseptet i samarbeid med ressurspersoner i norsk skole. Målet er å gi flest mulig barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med tekniske - og naturvitenskapelige fag. Og nettsiden er det viktigste verktøyet i konseptet. 

- Vi har jobbet med dem siden 2006, da vi lagde den tekniske løsningen for de første Newton-nettsidene. Nå var det på høy tid med en redesign, forteller prosjektleder Toril Aspaas hos oss i InCreo.

Mange målgrupper
Det er etablert over 25 Newtonrom i Norge. Hvert sitt rom har sine egne undersider på newton.no som inneholder kontaktinformasjon, modulene som tilbys, informasjon om tilbud og aktiviteter, påmeldingssystem og bildegalleri. I tillegg inneholder newton.no en nettportal for lærere og læringsportal for elever.

Det er mange målgrupper som skal nås med en og samme nettside og Aspaas innrømmer at det har vært en utfordring å finne løsninger som dekker behovet til alle. 

- Ikke bare skal den fungere for elever og lærer som allerede er en del av Newton-konseptet, men den skal også bidra til å få nye potensielle etablerere og Newton-lærere interessert i konseptet. Målgrupper er noe vi har jobbet mye med, og vi kjørte derfor et eget forprosjekt på dette for å finne de beste løsningene, sier hun.

Tilpasset alle plattformer
I tillegg har det vært viktig å oppdatere siden til dagens standard både når det gjelder tekniske løsninger og design.

- Vi har gjort designet mer moderne og jeg synes også vi fikk til en god og logisk struktur. I tillegg er den nå tilpasset alle plattformer – mobil, nettbrett, pc – det bør jo være en selvfølge i dag.

Aspaas er godt fornøyd med resultatet og setter pris på at InCreo har fått fortsette å jobbe med et så spennende prosjekt som newton.no.

- Dette er et stort og omfattende prosjekt, ikke minst selve grunnløsningen som ligger bak, men det er en veldig bra og interessant kunde å jobbe med og vi er fornøyde med det vi har fått til sammen, sier hun.Oppdatert