Gå til innholdet
Lukk

Be om gratis og uforpliktende møte

Vi hjelper deg med å planlegge ditt webprosjekt!
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.Open the time view popup.
Lukk
Meld deg på nyhetsbrev fra InCreo! Vi sender deg gode tips og råd, eksklusive kurs og seminartilbud, og annen informasjon som hjelper deg med å lykkes på nett! Det kommer ut omtrent en gang i måneden, og inneholder alltid dagsaktuelle temaer.
Hilde Kielland Mølmen
Hilde Kielland Mølmen
Webdesigner
hilde@increo.no
Tlf: 40004640


En DIY for nettsider

blogg-diy

Hei høst! Så er du her igjen, med ny giv for prosjekter etter en lat eller kanskje sprek sommer. Gjør-det-selv-ånden er iallfall over oss, og sammenlignet med vårens drøm om fornyelse, er høsten her med en fot i bakken for planlegging og konkretisering.

Samle nettsidens tråder og ta en DIY på din egen nettside! Her er 6 tips til hva du kan gjøre selv (eller hva du kan få oss til å gjøre for deg):

1. Skriv om!

Kan du skrive tydeligere? Kan du gjøre teksten enda mer spennende eller spisse den? Ordene du velger er en stor del av førsteinntrykket til dine besøkende, så ta de på kornet og høst dialog.

2. Vurder bildebruken

Mal om et strøk eller to. For nettsider med mye bildebruk eller store bildeflater, kan opplevelsen av nettsiden endres drastisk fra det ene bildet til det andre. Prøv deg frem!

3. Oppfordre til handling (call to action)

Kan du endre eller legge til en knapp? Kanskje ser du behov for en ny, enkel tekstlink? Ofte ser vi potensiale til å gjøre siden mer brukervennlig bare ved å spisse de små, men viktige veiviserne. Her har du en fin mulighet til å lede an og oppfordre brukeren til å klikke seg dit du vil.

4. Inviter!

Ta vare på de besøkende gjennom invitasjon til nyhetsbrev, sosiale kanaler eller utvalgte produkter som nyheter, bestselgere eller salgsvarer. Det finnes flere tredjepartsløsninger på markedet som spesifikt øker slik konvertering, og som er enkle å sette opp og bruke. Vi har for eksempel god erfaring med blant annet Sleeknote (og bistår deg gjerne med det ved behov).

5. Kle deg for sesongen

Flere nettsider er, eller kan være, sesongbetonte, så hiv deg på høsten nå eller forbered deg til den kalde, fine tida. Det kan være med tekst eller bilder, ved å lage kampanjer til de store høstsalgene, eller julehandelen som er rett rundt hjørnet.

6. Dugnad

Lag en to-do-liste med forbedringer du ønsker å utføre i løpet av høsten. Samle troppene og inviter til dugnad med testing av nettsiden i ulike skjermer og nettlesere. Ved å se på nettsidens statistikk (eller ved å få oss til å gjøre det) kan små endringer gi store konverteringer!


Lykke til og ha en finfin høst! Og du, vi er her når dere trenger oss <3Oppdatert