Hopp til hovedinnhold

Vær obs på svindelforsøk!

person som jobber på mac

Identitetstyveri rammer ikke bare privatpersoner. Vi i Increo har oppdaget at noen med skumle hensikter har laget en blåkopi av nettsiden vår. Derfor advarer vi våre kjære kunder og samarbeidspartnere: Dobbeltsjekk alltid hvem du kommuniserer med.

Det er ikke en uvanlig fremgangsmåte: Noen lager en eksakt kopi av nettsiden til et profilert selskap (jo, takk!) og på ulike måter tusker til seg sensitiv informasjon fra uforvarende kunder og brukere. I dette tilfellet har skurkene endret e-postadressene på siden til et nytt navn vi ikke ønsker å gjengi her – alt annet er likt. 

Increo er Increo

Vårt viktigste budskap er derfor at Increo er Increo. Vi har ikke byttet navn, og hvis noen gir seg ut for eller påstår noe annet: Blokker og rapporter. Sjekk alltid e-postadressene med dem du kommuniserer med. Står det @increo.no der? Bra. Vær også alltid sikker på at du faktisk er inne på rett URL. Increo.no der også, altså. 

Heldigvis har vi vært raske på ballen, og det er usannsynlig at svindelsiden har vært oppe i mer enn en uke. Vi har vært i dialog med både Google, Cloudflare og domeneleverandøren og gjort dem oppmerksom på at dette er en ulovlig kopi. Vi regner med at den blir tatt ned ganske raskt. 

Og for å presisere det: Increo har ikke på noen som helst måte blitt kompromittert. Dere er alle i like trygge hender som alltid.

Det kan også ramme deg

Selv om imitasjon tross alt er den høyeste form for smiger, er ikke dette den hyggelige varianten. Hvis du selv eier eller drifter en nettside som tilhører et relativt profilert selskap, bør du være på vakt. Ta en sjekk med jevne mellomrom – for eksempel gjennom Google-søk – og se om det er noen der ute som gir seg ut for å være dere. 

Får svindlerne fritt spillerom, kan de gjøre mye skade på kort tid. Det har heldigvis ikke skjedd denne gangen, og måtte det være lenge til neste gang noen prøver.