Hopp til hovedinnhold
Google Home-høyttaleren. Foto: Adobe Stock
Anne Bundgård Fuglem
Skrevet av
Anne Bundgård FuglemDesign, rådgivning483 11 598

Ting som opptar oss om dagen #2

I Increo har vi et sterkt tverrfaglig miljø, med engasjerte mennesker som alle er spesialister innen hvert sitt felt. Ta en titt på hva vi har pratet om i det siste, kanskje kan du plukke opp et par tips!

Google Home

Google Home
Google Home-høyttaleren. Foto: Adobe Stock

Da det på lanseringsdagen til norske Google Home ble levert en pall med høyttalere her på kontoret, var det mildt sagt god stemning! Vi har snakket ganske mye om Google Home i tiden etterpå. Hva kan den som er nyttig? Hva kan den som ikke er nyttig? Hvilke muligheter ser vi med teknologien? Artig er den også. For eksempel spurte jeg «Hei Google, skjønner du dialekt»? Deretter svarte den på forskjellige dialekter hver gang.

Henrik, utvikling

Gratis kurs på nett

190 universiteter har nå lansert over 600 gratis kurs på nett, og her finner du en god oversikt over kursene fordelt på fagområder. For eksempel finnes det et kurs i front-end-utvikling med React, som er en teknologi flere av oss i Increo bruker.

Stian, utvikling

Chatbots

Chatbots har lenge vært et tema i Increo, noe Christina tidligere har blogget om.  Blant annet har vi brukt teknologien på Increo sin Messenger, og vi har også vært med på å utvikle roboten Solan for Trøndelag kraft.

Denne videoen fra Google imponerer oss dypt:

Morten, daglig leder 

Webdagene

I midten av oktober deltok jeg på Webdagene, og fikk masse faglig påfyll der. Nå ligger det slides og videoer av foredragene på Webdagene sine nettsider,  og jeg anbefaler alle å se gjennom hva som ligger der. Blant annet vil jeg trekke fram foredraget til Gregg Bernstein, leder for brukerinnsikt i Vox Media og tidligere research lead i Mailchimp. Han snakket om viktigheten av brukerinnsikt, og lærte oss praktisk innsiktsmetodikk som kan brukes i dagligdagse situasjoner.

Slides finnes her. Se videoen under:

Sigrid, prosjektleder

Fine menyer

Ikke så mye å si om dette, bare en veldig, veldig fin meny: https://tympanus.net/Development/MultiboxMenu/

Odd Einar, utvikling

Stemmestyrt prototype i Adobe XD

Mer stemmestyring – nå har Adobe oppdatert XD med mulighet for å lage prototype med stemmestyring og tale:

Per Morten, designer

Har du en idé eller prosjekt du ønsker å realisere? Kontakt oss for en uforpliktende prat!

Du er frakoblet.