Hopp til hovedinnhold

Skitt fiske med Elveguiden.no

Med ambisjon om å gjøre laksefiske mer tilgjengelig for alle, ønsket Elvefiske AS å få utviklet en plattform for laksefiske i Norge. I tillegg til å få informasjon om norske elver og vald, skulle plattformen hjelpe deg å finne og kjøpe ledige fiskekort.

Løsning og prosess

Increos kompetanse innen reiseliv og e-handel, som var to viktige bestanddeler i dette prosjektet, samt vår lange erfaring med integrasjoner gjorde at vi hadde et godt utgangspunkt for å løse oppdraget. Til tross for at prosjektet bestod av relativt høy kompleksitet, var hovedfokus å utvikle en løsning med fokus på brukerne ved å skape et intuitivt grensesnitt som var enkelt å forstå og benytte. Prosjektet ble utviklet med to parallelle løp. Designteamet utviklet visuelt design og prototype for testing, mens det tekniske teamet bygde applikasjonen og integrasjonene med tredjepartene. Det hele ble deretter sydd sammen og klargjort for testing og lansering.

Smarte løsninger

Med høye ambisjoner om et stort antall elver og fiskeplasser, samt et betydelig antall preferanser, måtte vi tenke smart med tanke på navigasjonen. Løsningen ble å utvikle et godt og presist søk fra forsiden, som åpnet for søketermer som f.eks fluefiske, gapahuk, Trondheim, Orkla eller Hordaland. Søket presenterer et realtime-resultat med treff i relevante elver og vald. På selve søkeresultat-siden utviklet vi et sett med filter, som lar brukeren snevre inn resultatet på bakgrunn av aktuelle egenskaper som tidspunkt, antall, type fiske og andre fasiliteter.

Rask utsjekk

Salg av laksefiske på nett er relativt nytt, og vi måtte «tråkke opp stien» selv for en god prosess. Målet var at det skulle være enkelt å få oversikt, og det skulle være en smidig utsjekkprosess.  Laksefiske i norske elver er kun tilgjengelig i månedene juni, juli og august. Vi valgte derfor å presentere tilgjengelige fiskekort i en månedskalender, hvor man enkelt kunne velge aktuelle dager. Videre ble utsjekken presentert på samme side, og man ble sendt direkte til betaling. Slik oppnådde vi en smidig utsjekk med kun to kjøps-steg.

Dette har vi gjort:

  • Rådgivning
  • Informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign
  • Visuelt design og prototype
  • Implementering og teknisk utvikling
  • Integrasjon med Visbook
  • Integrasjon med Nets
  • Testing
  • Løpende drift og vedlikehold
  • Løsningen er skreddersydd med utgangspunkt i WordPress

Litt mer om Elveguiden: Elveguiden er plattformen for laksefiske i Norge, skapt av laksefiskere for laksefiskere. Vi gir deg en komplett tjeneste hvor du kan finne akkurat den informasjonen du trenger for å planlegge ditt neste fiske. Vi har samlet informasjon om elvene, samt valdene som finnes i hver elv. I tillegg kan du finne og kjøpe ledige fiskekort gjennom plattformen. Vår søkefunksjon gjør det enkelt å finne fram til det valdet du ønsker, samtidig som du kan utforske mulighetene og oppdage nye, spennende fiskeelver. Målet vårt er å gjøre denne fantastiske hobbyen mer tilgjengelig for alle. (Kilde: Elveguiden.no)

Besøk elveguiden.no her

Har du en idé eller prosjekt du ønsker å realisere? Kontakt oss for en uforpliktende prat!