Hopp til hovedinnhold
Anne Bundgård Fuglem
Skrevet av
Anne Bundgård FuglemDesign, rådgivning483 11 598

P3 Urørt fikk full overhaling på nett

Urørt er det beste stedet for ny norsk musikk, og nå har tjenesten fått full overhaling. Klapp har bidratt med interaksjonsdesign, i nært samarbeid med NRK P3 og Urørt-teamet på Tyholt i Trondheim.

Med over 100 000 låter fra mer enn 30 000 artister er Urørt det beste stedet for ny norsk musikk, og nå har tjenesten blitt fullstendig bygget om fra bunnen av. Klapp har bidratt med interaksjonsdesign, i nært samarbeid med NRK P3 og Urørt-teamet på Tyholt i Trondheim.

Brukerinvolvering

Nye NRK P3 Urørt er utviklet i tett dialog med artister og brukere, og målet er å gi artister og band et bedre verktøy til å promotere seg selv og bygge et publikum. Brukergrensesnittet for artister og band har blitt  forenklet, og en nyhetsstrøm med varslinger samt statistikkverktøyet gir deg mulighet til å følge med på hvordan musikken din ligger an i Urørt-landskapet.

Gode musikkopplevelser

For å gi publikum gode musikkopplevelser, har nye Urørt fått en helt ny lydspiller, enklere navigasjon og en mer visuell presentasjon av musikken. Vi har også gjort det enklere å dele musikken du liker til dine eksisterende sosiale nettverk.

Nettsjef i NRK P3, Roy Strømsnes, uttaler følgende om resultatet:

«Gjennom dette prosjektet har P3 Urørt gjenoppstått som en moderne, sosialt tilkoblet musikkplattform som gjør norske artister til stjerner og gir publikum store musikkopplevelser. Jeg er spesielt fornøyd med det forenklede, rene og mobiltilpassede designet. Morsom og intuitiv navigasjon koblet med innbydende og oversiktlig presentasjon av låter og artister. Dessuten har brukerne nå tilgang på utvidet sosial funksjonalitet som personlig nyhetsstrøm, mulighet for å følge artister og integrere nyhetsstrømmer fra Facebook, Twitter og Instagram. Fabelaktig!»

Beste nettside i Sterk 2013

Juryens begrunnelse for at siden mottok gull for «Beste nettside» i Sterk 2013:

«Ekstra kudos for fantastisk brukervennlighet, smarte søkefunksjoner og enkel design blottet for forstyrrende elementer. Perfekt for alle som er interessert i det siste, nye, urørte fra landets øvingslokaler. Gullet er 100 % fortjent.»

Promovideo for nye P3 Urørt

I forbindelse med lansering av den nye nettløsningen av P3 Urørt, har Klapp stått for å produsere promofilmen som ble brukt i sosiale media, på nett og på NRK. I filmen får man både vist ny funksjonalitet, men også formidlet hva P3 Urørt går ut på for både kommende P3-stjerner og lyttere.

Du er frakoblet.