Hopp til hovedinnhold
Sigrid Lian
Skrevet av
Sigrid LianRådgivning, prosjektledelse984 55 953

Ny nettside og app for Trondheim renholdsverk

Sjekk tømmeplanene, bestill avfallstaxi og endre beholderstørrelsene på på TRV.no, og aldri glem hvilken dunk som tømmes neste uke med den flunkende nye TRV-appen.

Trondheim renholdsverk (TRV) valgte Klapp som teknisk partner for sin nye nettløsning. Vi fikk servert et flott ferdig design klar til implementering fra Tibe-T, som vi hadde et godt og nært samarbeid med gjennom hele prosjektet.

I forkant av utviklingsjobben ble det i regi av Tibe-T utført brukertesting med prototyper av både nettside og app, der tilfeldige brukere ble hentet inn til testing.

TRVs nye nettside bistår folk med å finne informasjon om deres tømmeplan, og gir dem mulighet til å bli mer selvhjulpen ved hjelp av skjema for bestilling av f.eks nye beholdere eller avfallstaxi. Ellers er fokus på å opplyse om hvordan man sorterer avfall og hvor de forskjellige avfallstypene kan leveres. Vi bruker Sortere sin webapplikasjon for kartløsning – Sortere Pluss, og sorteringsguiden  er laget ved å integrere mot Sorteres API.

trv-bilde-02

Dersom TRV skulle ha behov for å varsle om hindringer i forbindelse med tømming av avfall har vi lagd et varslingssystem. Her kan TRV legge inn en beskjed og velge hvem som skal kunne se varslingen, altså om det gjelder alle i Trondheim, bestemte ruter, alle containere, alle beholdere eller bestemte adresser. De har også muligheten til å sende ut en direktemelding (push) til app-brukere.

Underveis i prosjektet har vi hatt fokus på universell utforming og det ble også gjennomført brukertesting med en blind bruker. Dette gjelder både nettsidene og appen.

Appen som nå kan lastes ned fra App Store og Google Play lar brukerne finne og lagre sin tømmeplan, og viser varslinger dersom det er avvik. For de enkelte tømmeplanene kan man velge om man vil motta påminnelse hver søndag angående hvilken type avfall som blir hentet kommende uke. Appen er tilgjengelig både på norsk og engelsk, og gjelder for alle husstander og borettslag/sameier i Trondheim kommune.

trv-app_

Oppdraget bestod også i å lage nettside for TRVs eier, TRVGruppen.

Nettsidene er programmert med WordPress som grunnplattform, og appen med NativeScript. TestFlight ble brukt under testing av appen.

Har du en idé eller prosjekt du ønsker å realisere? Kontakt oss for en uforpliktende prat!

Du er frakoblet.