Hopp til hovedinnhold

Mitt drømmeprosjekt – Toril

Toril - digital rådgiver og prosjektleder

Kontoret blir ikke helt det samme uten Toril. I over 12 år har hun jobbet her – først mye med daglig drift av selskapet, nå som prosjektleder og digital rådgiver. Med fleksibilitet og en samlende kraft loser hun våre mest komplekse oppdrag trygt i havn. Her er hennes eget drømmeprosjekt.

Som digital rådgiver er Toril Aspaas et av mange tannhjul i maskineriet Increo. Som prosjektleder sørger hun for at dette maskineriet er velsmurt. Men hva er den hemmelige oljen? Toril tror det handler om å gi folk frihet.

Hva er dine beste dager på jobb?

– Jeg trives best når vi virkelig får samlet teamet. Når alt flyter, vi sparrer med hverandre og finner løsninger sammen. Spesielt godt er det når kunden er fornøyd, og å vite at det er et resultat av godt samarbeid.

Er det noen prosjekter du er spesielt fornøyd med?

– Arbeidet med Ammehjelpen har vært utrolig givende og meningsfullt. Jeg har to barn selv, og vet hvor mye dette betyr for folk. Det er ingen stor løsning, men de har mange brukere og lesere som opplever at dette er viktig. Derfor har vi hatt en grundig designprosess og jobbet mye med brukeropplevelsen. I tillegg er de svært trivelige å samarbeide med. 

Hva motiverer deg?

– Det har kanskje skint gjennom allerede, men jeg synes det er spesielt motiverende å jobbe med problemstillinger som betyr noe. Altså hvor jeg kan være med på å utgjøre en forskjell. Men som prosjektleder og rådgiver drives jeg jo av fornøyde kunder. Det er hovedmotivasjonen min. Og får jeg jobbe med fine folk i tillegg, så er vi der.

Hvordan ser drømmeprosjektet ditt ut?

– Jeg er opptatt av smidig metodikk, så det må være et prosjekt hvor vi har mye rom for endringer underveis. Optimalt starter vi med behovene og kartlegger hva det betyr for funksjonaliteten, og så gjør vi hyppige avsjekker underveis. Om det ikke er et prosjekt som «redder verden», så synes jeg også netthandel er veldig spennende. Det er stas å kunne bidra til å øke andres omsetning. På toppen av dette er det en drøm om kunden involverer seg aktivt, og ser verdien av grundig innsiktsarbeid og brukertesting.

– Men det gjør heldigvis flere og flere. Det er andre tider nå.

Hva er det viktigste du har lært om prosjektledelse – og har du noen tips til andre som driver med det?

– Det må være å gi designere og utviklere frihet. Du skal fasilitere et godt samarbeid mellom dem, og sørge for at de jobber parallelt, tett og med dialog. Men du må ikke mikrostyre. Noe annet er å tillate seg å lansere et produkt tidligere. Alt trenger ikke være ferdig med en gang. Det viktigste arbeidet gjør du sannsynligvis uansett i etterkant.

Hva er en vanlig fallgruve innen prosjektledelse?

– At det blir for mye fossefallsmetode. Du låser deg tidlig fast i en stor og detaljert kravspesifikasjon, og så sliter du etter hvert med å håndtere eventuelle endringer. Det gjør det også vanskeligere å planlegge tid og kostnad med kunden, og du får heller ikke nyttegjort kompetansen folk tilegner seg underveis i prosjektet.

– Fleksibilitet er rett og slett helt avgjørende.

Trenger du hjelp med å se på de digitale mulighetene for din bedrift? Les mer om hvilke digitale tjenester vi kan bistå deg med, eller kontakt oss direkte på hei@increo.no!