Hopp til hovedinnhold

Mitt drømmeprosjekt – Konstantin

Konstantin er et av Increo-familiens mange nye og kjære tilskudd. Den sylskarpe softwareutvikleren har mange års erfaring og en klar filosofi: KISS – keep it simple, stupid. Her kan du bli bedre kjent med Konstantin og hans drømmeprosjekt!

Hva er dine beste dager på jobb?

– Jeg ser på meg selv først og fremst som en problemløser. Derfor er mine beste dager de hvor jeg får bryne meg på en komplisert oppgave. Spesielt om jeg klarer å komme opp med en enkel, elegant løsning som kanskje ikke er den mest åpenbare. Selv om jeg selvfølgelig liker å skrive kode, trives jeg aller best i skjæringspunktet mellom utvikling og kundebehov. Jeg liker å jobbe med business-siden av jobben, hvor jeg kan få være bindeleddet mellom kunde og utviklerteamet.

Er det noen prosjekter du gleder deg spesielt til å jobbe med?

– Av de mange prosjektene Increo har nå, håper jeg kanskje mest å få bidra i Elveguiden, som er veldig interessant. Annet enn det er jeg fornøyd med alt som er mer enn design-only. 

Hva motiverer deg?

– Læring. Det kan være å lære noe nytt for et spesifikt kundearbeid, eller forstå nye innovasjoner innen softwareutvikling. Dette området har endret seg mye i løpet av mine 12 år i bransjen, og det er hele tiden noe nytt å sette seg inn i. I tillegg er jeg motivert av å bygge noe som er der for alltid. Noe som bare kjører i bakgrunnen – enten som underliggende teknologi mellom virksomheter eller noe mange folk interagerer med.

Hvordan ser ditt drømmeprosjekt ut?

– I mitt drømmeprosjekt har kunden et komplisert problem, og løsningen krever kunnskap og kompetanse som også ligger utenfor softwareutviklingens verden. Enda bedre er det hvis prosjektet krever noe komplekst under panseret – og noe lekende enkelt på overflaten. Og så er det selvfølgelig en bonus om det treffer noen av mine personlige interesser.

Hva er det viktigste du har lært om softwareutvikling – og har du noen tips til andre utviklere?

– Jeg liker sitatet «Clean code reads like a well-written poem». Den beste koden er rett og slett enkel og direkte. Husk også at alt kan forenkles. Et tips er derfor at du bør dele store oppgaver opp i mindre, mer håndterlige oppgaver. Som regel er det langt bedre med flere enheter kode som funker godt sammen enn å ha ett stort beist.

Hva er en vanlig fallgruve i ditt felt?

– Det må i så fall være det motsatte: å overkomplisere. Det er en vanlig feil å tro at kundens problem er mye mer komplekst enn det egentlig er. Det leder ofte til å bruke mye tid på å lage rotete løsninger. Da er det lurere å ta et steg tilbake. Bruk heller litt tid på å tenke: Kunne jeg angrepet dette på en annen måte? Finnes det kanskje en enklere vei?