Hopp til hovedinnhold

Hva er PRINCE2 Agile – og hvorfor er det nyttig?

Bilde av medarbeidere i Increo som samarbeider

Skal du lage fantastiske løsninger, gjelder det å ha flinke folk. Men du må også ha riktig arbeidsmetodikk. Et av de største rammeverkene for prosjektstyring bærer det royale navnet PRINCE2. Her får du vite hvorfor vi i Increo bruker det i våre prosjekter.

Ingen byråer jobber på nøyaktig samme måte. Det er mange veier til Rom – og det er mange veier til et fullført prosjekt. Men noen veier er faktisk tryggere og raskere enn andre. 

– PRINCE2 er verdens mest kjente og brukte metodikk for å drive prosjekter fremover. Du kan se på det som en stor verktøykasse som skal sikre fremdrift og kvalitet i leveranser, sier Morten Wikstrøm, daglig leder i Increo.

En agil modul

Ja, såpass etablert er metodikken at da Digitaliseringsdirektoratet utviklet sin Prosjektveiviser – den «nasjonale fasiten» for hvordan prosjekter best skal gjennomføres – baserte de seg på PRINCE2. Målet er selvsagt at flest mulig skal lykkes med sine prosjekter.

– Det fungerer fordi alle i bedriften har det samme tankesettet, og dermed trekker de også i samme retning. Metodikken er også en god hjelp for å unngå å gå i de klassiske fellene, sier Wikstrøm.

Alle Increos rådgivere og prosjektledere er PRINCE2 Agile-sertifisert. Den smidige metodikken er altså satt i system – bygget på det velkjente rammeverket.

– Siden dette kombinerer prinsippene fra PRINCE2 og agil arbeidsmetodikk, sikrer det både raske beslutninger og solide rutiner for dokumentering. Dette passer prosjektene våre godt, og kundene gir oss gode tilbakemeldinger på prosessen.

Ukjent mål – sikker vei

Så er det selvsagt sånn at mange byråer jobber godt uten å ha sertifiseringer å skilte med. 

– Men det viser at vi tar dette på alvor. Vi har tatt kostnaden, tiden og bryet med å opparbeide kompetanse også på prosess. Det tror jeg oppleves som et ekstra sikkerhetsnett for kundene våre. I tillegg får vi økt læringsutbytte underveis, og det tjener alle på.

Kanskje vil det være en spesielt stor trygghet for dem som er ukjent med, og kanskje litt skeptisk til, den smidige, produktorienterte måten å jobbe på.

– Det er jo noen som synes det er litt «skummelt» å sette ut på en reise med en mer ukjent destinasjon. Men da er det fint å vite at alt skjer innenfor trygge rammer, avslutter Wikstrøm. 

Dette kjennetegner PRINCE2 Agile-metodikken:
• transparens og åpenhet
• samarbeid
• bred og aktiv kommunikasjon
• selvorganisering
• utforsking og nysgjerrighet