Factlines

Lekkert hasteprosjekt for bærekraftsaktør

Åpenhetsloven har over natten gitt Factlines sin løsning for bærekraftsovervåkning en voldsom økning i oppmerksomhet. For å dra nytte av situasjonen engasjerte Factlines Increo til å modernisere identiteten og bygge et nytt nettsted i rekordfart, som tydeligere kommuniserte verdien i løsningen.

Factlines forside på desktop

I 2022 trådte Åpenhetsloven i kraft. Den krever blant annet at forbrukere skal kunne gå produktene de kjøper, fra dagligvare til bil, nøye etter i sømmene og sjekke om de gjør en etisk forsvarlig handel. Loven gjelder for over 9000 norske bedrifter, mange med liten eller ingen erfaring i rapportering på nivå med hva Åpenhetsloven krever. 

Innføring av Åpenhetsloven ville øke fokus på tjenestene som Factlines tilbyr. I den forbindelse ønsket Factlines en oppfrisking av sin visuelle profil og nye nettsider for å tydeliggjøre deres tjenester og identitet. 

Visuell oppgradering

Arbeidet med å videreutvikle Factlines’ profil for nettsidene tok utgangspunkt i den eksisterende logoen. De fikk en utvidet fargepalett, samtidig som at vi introduserte en illustrasjonsstil i designmanualen og nye retningslinjer for foto og bildebruk.

Profilfarger, fonter og eksempler på illustrasjoner for den oppgraderte nettsiden til Factlines

Tempo som suksessfaktor

Prosjektet startet med en workshop hvor vi ble kjent med deres ønsker og behov. For å unngå tidkrevende endringer senere i prosessen, var alle de viktigste stakeholderene i prosjektet tilstede. En av oppgavene i denne workshopen var å prioritere hva som var viktig for deres brukere og definere suksessfaktorer for Factlines. Lansering snarest mulig var en av dem. 

Fra da designet var klart, tok det 4 uker til nettstedet kunne publiseres. Webflow og Figma-kombinasjonen er uslåelig når det gjelder time to market!

Input fra workshop og foto av kvinne i åker

No-code med Webflow ga kort produksjonstid

Med kort tid til ønsket lansering, var no-code løsningen Webflow den best egnede plattformen. Webflow samler frontend, publiseringsverktøy (CMS) og hosting (skybasert) på ett sted. Det gjør at designeren kan ta en større del av prosessen, og overføre design fra Figma til Webflow direkte.

Webflow går raskt å sette opp og grunnleggende SEO-felter er integrert. Løsningen er hostet hos Amazon og inkluderer et sikkerhetssertifikat. I tillegg brukes et nettverk av servere som håndterer mediefiler og design, et såkalt CDN, så nettsiden lastes inn raskt uavhengig av hvor brukerne befinner seg i verden. 

Enkel redigering og publisering

Det meste av redigering på Factlines side foregår i selve designet. Den visuelle fremstillingen gjør det lett å redigere innhold for alle som skal publisere på siden. I Factlines’ tilfelle har de også selv tatt over ansvaret for hosting og drift av siden.  

Enkelheten i Webflow går på bekostning av spesialtilpasning. Vil man ha mer ut av løsningen sin kan vi hjelpe til med å gå fra no-code til low-code, hvor vi utvikler noen elementer. Slik kan man få en enkel side som likevel byr på spesialfunksjoner.

Her kan du lese mer om Webflow

Illustrasjonsbilde Factlines

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morten M Wikstrøm
Morten M Wikstrøm
Daglig leder, Rådgivning
Trondheim
morten@increo.no
/
976 90 017
Sebastian Krohn
Sebastian Krohn
Byråleder, Rådgivning
Oslo
sebastian@increo.no
/
988 00 306
Du kan også fylle ut skjemaet under så vil vi svare deg på telefon eller e-post.